Колите на Google Street View отново тръгват из България


Колите на Google Street View отново тръгват из България
18 Юни 2018, Понеделник


Целта е да се актуализират локалните данни в Google Maps. Вижте още върху каква информация ще е фокусът

Автор: Десант

Това лято колите на Google Street View ще пътуват отново през България с цел да актуализират локалните данни в Google Maps. Този път специализираните автомобили ще се фокусират върху получаване на по-актуална информация за свързването на пътища между градовете.

Street View е популярна функция на Google Maps, която понастоящем е достъпна в над 85 страни по света, както и в части от Арктика и Антарктида. Благодарение на тази функция, потребителите могат да преглеждат 360-градусови графични изображения на различни улици и елементи на културното и национално наследство. Достъпни са и в Google Earth и Google Maps за мобилни устройства.

Street View е налична в България от 2013 г. насам и се актуализира непрекъснато, за да поддържа и отразява вярна на реалността картина.

За да защити неприкосновеността на личния живот, като същевременно позволява на всички потребители да се възползват от Street View, от компанията преди всяко публикуване на събраните изображения извършват обработката със специална технология. Тя замъглява лицата на хората и регистрационните номера на автомобилите, така че те да не могат да бъдат идентифицирани, като по този начин защитава неприкосновеността на личния живот.

Street View разполага с допълнителна функция за премахване на изображения. Потребителите могат да използват бутона "Подаване на сигнал за проблем" в долния десен ъгъл на всяко изображение.

Обиколката на България ще започне на 25 юни и ще продължи около 2 месеца. Повече информация за Street View и подробна информация за това къде се движат автомобилите в момента, можете да намерите на: https://www.google.com/streetview/understand/.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки