Възмутително! Ново училище във Варна се разпадна за 6 години


Възмутително! Ново училище във Варна се разпадна за 6 години
Първа копка за новото училище
18 Юни 2018, Понеделник


Децата са преместени в други учебни заведения

Автор: Десант

Начално училище във Варна, което бе построено преди 6 години за 5 млн. лв., от 6 месеца е празно, защото сградата се руши. Децата от НУ "Васил Левски" във варненския кв. "Аспарухово" са пръснати в други учебни заведения, защото сградата е обявена за опасна, съобщава БТВ.

Сградата е въведена в експлоатация през декември 2011 г. и от първите дни са забелязват много дефекти, коментира директорът на школото Стела Петрова.

Тя обяснява, че от самото начало има течове, плочките постоянно се надигат и отлепват, корнизите по сградата падат. "Това не е плоча, а кухини, т. нар. куфари, които се пълнят с атмосферни води, започнаха да падат и това много ни изплаши. Започнахме да ограждаме с ленти сградата, за да нямат достъп децата до фасадата, за да не се случи злополука", допълва Петрова.

Според Христо Иванов, зам.-кмет на община Варна, през годините е водена кореспонденция и са предприемани действия за ремонти от страна на изпълнителя, защото сградата е в гаранция. Водени са съдебни дела, има запориран имот на строителя, тъй като не е изпълнил задълженията си по ремонти, обяснява зам.-кметът.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки