Борисов за новата отсечка Поморие - Ахелой: Този път е чакан цели 40 години


Борисов за новата отсечка Поморие - Ахелой: Този път е чакан цели 40 години
15 Юни 2018, Петък


На откриването на отсечката бяха и депутатите от НФСБ Валентин Касабов, Христиан Митев и Георги Колев

Автор: Десант

„Това може би е отсечката с най-много смъртни случаи. Другата част, август се надяваме обжалванията да приключат и бързо ще го опънем, за да не влизат колите в Поморие. Надявам се, че който е минал ще му хареса.“ Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при откриването на четири-лентовата отсечка от Поморие до Ахелой и обхода на курортния град.

Новото трасе е с обща дължина над 9 км. От тях 4,4 км са обходния път на Ахелой, а 4,7 км е реконструирания участък между Ахелой и Поморие. Проектите са изпълнени със средства от републиканския бюджет.

„Това, че е нов пътя не значи, че трябва да се кара неразумно. Само днес на Летище – Бургас са кацнали 35 000 души. Приказва се лесно, строи се трудно. Този път е чакан цели 40 години“, каза още Борисов.

Проектът е изпълнен предсрочно без никакъв компромис в качеството, подчерта от своя страна министърът на регионалното развитие, Николай Нанков. „Този път е за всички нас, за добрия туризъм и за безопасността по пътищата. Апелираме всички водачи да спазват правилата“, призова министър Нанков.

На откриването на отсечката бяха и депутатите от НФСБ Валентин Касабов, Христиан Митев и Георги Колев. "Днес е видов ден, видяхме най-сетне този път, който ще облекчи преминаването от Бургас до Слънчев бряг. Път, за изграждането на който заслуга има вицепремиерът по икономическата и демографска политика Валери Симеонов", каза Валентин Касабов.

"Очаквах днес тук да присъства и Валери Симеонов, но за съжаление той е възпрепятстван", подчерта и Бойко Борисов.


В категории: Новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
комент
15.06.2018 21:34:41
0
0
спортисти.
2
но комент
15.06.2018 21:32:45
0
0
Всъщност, този премиер и сие, освен равнище битов разговор, или екшън филм/преразказ...(си спомням, имах един мой познат и просто заспивах от скука....) абе не можеме ни да ви четеме, ни да ви слушаме. Ето и реклама с асфалт. Си личи по всички участници на публичните медийни прояви и език.
1
?
15.06.2018 17:32:18
0
0
Брей, голяма заслуга. Добре, че Борисов не е.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки