Завърши ремонтът на участъка от АМ „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора


Завърши ремонтът на участъка от АМ „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора
Снимка: МРРБ
15 Юни 2018, Петък


По отсечката не е работено от въвеждането й в експлоатация през 1995 г.

Автор: Десант

Над 135 000 т асфалт и 92 км мантинели са монтирани в обновената отсечка на автомагистрала „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора.  Движението по ремонтирания 22-километров участък ще бъде напълно възстановено още в рамките на светлата част на деня, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

От там предупреждават, че в следващите часове пътуващите за Бургас трябва да карат внимателно, тъй като едновременно с възстановяването на трафика между 134-ти и 156-ти километър ще се премахва и временната организация на движението в платното за Бургас, по което шофьорите преминават двупосочно от началото на месеца при извършващите се строителни работи.

22-километровата отсечка не е ремонтирана от въвеждането й в експлоатация през 1995 г., уточняват от МРРБ. Извършените дейности включват ремонт на настилката, отводнителни дейности, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи, пътни знаци, ограничителни системи и др. За подобряване конструкцията в участъка са използвани около 12 000 кв. м ПВЦ мрежа, а отделно са постави и над 12 000 кв. м стоманена мрежа. 

Средно на денонощие в участъка между Пловдив и Стара Загора преминават по 23 952 моторни превозни средства. От тях 18 370 са леките автомобили, 5 209 са товарните камиони, а 210 са автобусите.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки