Валери Симеонов: Липсват сериозни аргументи за искания от БСП вот на недоверие


Валери Симеонов: Липсват сериозни аргументи за искания от БСП вот на недоверие
14 Юни 2018, Четвъртък


Вицепремиерът участва в международен форум за спасяването на българските евреи, който се провежда под неговия патронаж във Велико Търново 

Автор: Десант

Исканият вот на недоверие от БСП няма да се отрази на управлението, смята вицепремиерът Валери Симеонов. Пред журналисти във Велико Търново той каза, че намерението на БСП за внасяне на вот на недоверие е естествен политически ход на всяка опозиция, но посочи, че и този път искането е лишено от основание.

„Научих вчера, че поводът за исканата оставка ще бъде депозиран след една седмица, а това е достатъчно показателно за липсата на сериозни аргументи", отбеляза той. Симеонов беше категоричен, че исканият вот няма да се отрази на управлението, защото липсват достатъчно гласове за подкрепа.

Той окачестви като ненавременно и необосновано искането на оставката на Красимир Каракачанов. Според него не може да се приписват на министър на отбраната, който е от една година на този пост, всичките неблагополучия, резултат от натрупани и нерешени проблеми през последните 30 години.

На журналистически въпрос как оценява българското председателство на Съвета на ЕС, той посочи, че то е било много добро и успешно, а в качеството си на домакин за шестте месеца, България е популяризирала себе си като европейска държава, своите позиции и стабилност, както и предвижването на процеса за присъединяване на Западните Балкани.

Във Велико Търново Валери Симеонов приветства участниците в международна конференция „Спасяването на българските евреи - събития и личности", която се провежда под патронажа на вицепремиера.

Форумът е посветен на 75-годишнината от спасяването на българските евреи и се организира от Историческия факултет при ВТУ, Българо-еврейския научен институт и Клуба на приятелите българи и евреи. В рамките на конференцията свои разработки ще представят 25 водещи изследователи от цялата страна, както и гости от Албания и Израел. 

В рамките на събитието в Институт „Конфуций“ при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ днес се открива и документалната изложба „Страната на спасените евреи“, на която ще може да се видят неизвестни и непредставяни досега факти за българското участие във Втората световна война и спасяването на българските евреи.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки