Шофьор на неизправен товарен автомобил предаден на съд за подкуп


Шофьор на неизправен товарен автомобил предаден на съд за подкуп
13 Юни 2018, Сряда


Обвинителният акт е срещу мъж от дупнишкото село Яхиново

Автор: Десант

Окръжна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Н.Т. от село Яхиново, общ. Дупница за извършено от него престъпление по чл. 304, ал. 1 от НК.

На 13 ноември миналата година Н.Т. превозвал товар с автомобил марка „МАН“ с полуремарке по автомагистрала „Люлин“, в посока от София за Перник. Около 16,20 ч. той бил спрян от инспектори при Областен отдел „Автомобилна администрация“ – Перник, които извършвали проверки на превозните средства.

Длъжностните лица констатирали неизправност – липсващ спирачен диск на една от осите на полуремаркето, водещо до нарушаване на неговата устойчивост и тази на целия състав, както и удължаване на спирачния му път.

Водачът бил поканен да отиде до служебния автомобил на инспекторите, за да му бъде съставен акт за административно нарушение. Той обяснил, че пътува за Гърция и предложил да даде парична сума, „за да се почерпят“ проверяващите, като държал в ръката си портфейл.

След отказ от страна на служителите, обвиняемият Т. извадил банкнота от петдесет лева, като продължил да я предлага и впоследствие я хвърлил през отворения прозорец на служебния автомобил.

Парите били върнати на обвиняемия с молба да не пречи на инспекторите да изпълняват задълженията си. Въпреки това, той продължавал да настоява да не му бъде издаван акт. Н.Т.им заявил, че сложил две банкноти от по петдесет лева в задграничния си паспорт и го оставил върху съставения акт.

Единият от инспекторите приближил документа с поддаващите се от него банкноти до работещата камера на служебния автомобил, показал ги, след което сигнализирал за случилото се на телефон 112.

По случая е било образувано досъдебно производство за предлаган и даден подкуп, приключило с внесен в съда обвинителен акт срещу Н.Т.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки