Слънчевият Цвети от Бургас се нуждае от нашата подкрепа


Слънчевият Цвети от Бургас се нуждае от нашата подкрепа
13 Юни 2018, Сряда


Ето как всички, които искат да помогнат, могат да го направят

Автор: Светлана Николова

За много деца по света рожденият ден е повод за празник, на който близки и приятели ги затрупват с подаръци. На 28 юни Цветомир Чалъков от Бургас ще навърши 6 години. Единственият подарък, който Цвети и семейството му си пожелават, е живот. И се молят съдбата да му даде шанс да пребори най-коварната болест.

Тъжната история на слънчевото момченце започва преди малко повече от месец, когато родителите му чуват страшната диагноза - „невробластом” или тумор в надбъбречна жлеза. Детето е оперирано по спешност и са проведени съпътстващи терапии.

Благодарение на бързите действия на най-близките, както и на адекватната медицинска помощ, Цвети се подобрява, но лечението трябва незабавно да продължи. За да се справи с коварната болест, Цвети се нуждае от неотложна, скъпоструваща медицинска помощ.

50 000 евро са необходими за няколко поредни курса химиотерапия и още 50 000 долара - за транспалантиране на стволови клетки. Тези пари са непосилни за родителите на детето.


В над 100 обекта в различни градове в цялата страна са сложени такива кутии за набиране на помощи. Пълният списък на местата можете да намерите на заедно за цвети #любов group

Техни приятели са организирали кампания за набиране на средства в помощ на Цвети, към която вече са се присъединили хора от цялата страна.

В социалните мрежи благотворителната кампания е под надслов "Заедно за Цвети с любов". Там може да се открие информация и за близо 100-те търговски обекта в градове от цяла България, където са поставени кутии за дарения в помощ на момченцето.


Цвети, много те обичаме и искаме всички хора да ти помогнат, да си здрав и пак да си играем, казва през сълзи малката Еми, дъщеричка на Цветомира Стаматова, която стои зад инициативата във Фейсбук

„Семейството на Цвети е подало молба за финансова помощ до Фонда за лечение на деца към Министерство на здравеопазването, но оттам все още не са се произнесли. А болестта не чака. Всяко забавяне би могло да влоши допълнително състоянието на детето“, казват организаторите на групата "Заедно за Цвети с любов" във Фейсбук. 

„С тази група ви молим да подарите надежда на Цвети. Всеки лев ще е от полза, тъй като предстои дълъг период на лечение – предстоят химиотерапии, лъчетерапии и инплантиране на стволови клетки. Събраните средства по специалната дарителска сметка ще се използват единствено за заплащане на лечението му“, добавя Цветомира Стаматова, която е една от инициаторките за създаването на групата.

„Цвети е дете на близки наши приятели, той е едно прекрасно, лъчезарно, слънчево дете, до преди месец играеше редом до нашите деца, които също страдат, откакто научиха за коварната болест“, добавя Цветомира.


Към общият зов за помощ се присъединява и Константина Иванова, директор на детската градина, която посещава Цвети - ОДЗ "Брезичка“ .

На 20 юни, от 16,00 часа, пред Летния театър в Бургас ще бъде организиран благотворителен базар, средствата от които ще отидат за лечението на малкия Цветомир.

Част от предметите, които ще се предлагат на базара, са изработени от децата в „Брезичка“, други са дарения от хора с добри сърца от цялата страна.

На същата дата – 20 юни, от 19,30 ч., в Летния театър ще има и благотворителен концерт. На него ще участват Тони Димитрова, Васил Найденов, Павел и Венци Венц, Виктор Калев и други любими български певци и артисти.

*
Всеки, който желае да помогне за лечението на Цвети, може да го направи на следната дарителска сметка:

Цветомир Красимиров Чалъков
IBAN BG60RZBB91551009366733 BIC/SWIFT RZBBBGSF
Райфайзенбанк България


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Гири
22.06.2018 19:37:05
0
0
Моля изпитите имената на титуляра на сметката на латиница
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки