Ловешка съветничка от ГЕРБ с обвинения за длъжностни престъпления


Ловешка съветничка от ГЕРБ с обвинения за длъжностни престъпления
Снимка: Фейсбук
13 Юни 2018, Сряда


Като служител в Бюрото по труда Йовка Тодорова насочвала на кандидати за обучение към конкретна фирма. Вижте и другите й нарушения

Автор: Десант

Общинската съветничка от ГЕРБ в Ловеч Йовка Тодорова е задържана за длъжностно престъпление в качеството й на служител в Бюрото по труда, съобщиха от Прокуратурата.

Срещу нея е образувано досъдебно производство за това, че за период от една година не е изпълнила служебните си задължения във връзка с дейност по предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от Агенцията по заетостта с цел да набави за другиго имотна облага и от това са настъпили значителни вредни последици в размер на 117 300 лв. за Агенцията по заетостта, се уточнява в прессъобщение на държавното обвинение.

В него пише още, че „неизпълнението на служебните задължения се изразява в извършване на рекламна дейност чрез насочване на кандидати за обучение към конкретна фирма, в неотразяване на констатации за извършени проверки, некоректно попълване с необходимите реквизити на констативни протоколи за присъствие на обучаеми лица при извършване проверки на място, неизвършване на контролни проверки, съгласно план-график. В резултат на тази дейност е получена облага за фирмата, която е извършвала обучението, под формата на ваучери на значителна стойност”.

В местния парламент Йовка Тодорова е член на две комисии – по общинска собственост, устройство на територията, комунални дейности, екология и транспорт и на комисията за децата, младежта, спорта и неправителствените организации.

40-годишната ловешка съветничка е задържана за 72 часа.

От местните структури на ГЕРБ се разграничиха с декларация от своята съпартийка.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
на ко прилича?
13.06.2018 08:33:49
0
0
Туй на ко прилича? айде малко си зиберете простотийките...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки