Търг в столична галерия тръгва „По следите на Жената котка...”


Търг в столична галерия тръгва „По следите на Жената котка...”
13 Юни 2018, Сряда


В аукциона ще се търгуват шедьоври на Пикасо, Жул Паскин, Лотрек и други майстори класици

Автор: Десант

Шедьоври на Пикасо, Жул Паскин, Лотрек и други майстори класици ще бъдат предложени на аукцион  в неделя в 18,30 ч. в столичната галерия „Класика".

Очаква се към търг да проявят интерес колекционери от цял свят. Аукционът е озаглавен „По следите на Жената котка...”, съобщава организаторът д-р Георги Генов.

Част от творбите ще бъдат показани и по време на Осмото издание на Медийните Оскари 2018 във Военния клуб на 15 юни, а три от картините на стари български майстори, осигурени от Съюза на галеристите, ще бъдат подарени на наградените журналисти.

Както „Десант" вече писа, картини за милиони вече са изложени в столичната галерия „Класика", като само шедьовърът на Тулуз Лотрек - „Жената котка", е на стойност над 300 хиляди евро. Историкът д-р Георги Генов е дал цяло състояние, за да откупи картината на от колекция в Истанбул, съобщава мецанатът акад. Васил Гюзелев.

„Жената котка” е била някога притежание на нашето царско семейство, но е продадена от наследниците на Борис III.


В категории: Добри Вести

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
безработицата
13.06.2018 09:31:15
0
0
Увеличава безработицата и социалното изключване. Трудностите свързани с овладяването на тези процеси усилва симптомите на политическата дестабилизация, задълбочават дистанцията на нашата страна от европейските държави, далеч не само по развитие, по технико-технологична, икономическа и социална развитост и по такива комплексни показатели като производителност на труда и качество на живот.
1
?
13.06.2018 08:47:06
0
0
И без туй нищо няма да разберем.... някой ти слага туй, друг ти сложил онова кръглото, НДК-то..., трети някакви улички и засмени булки... само престъпността - културна, пищовна, корупционна, сигурности и т.н... Пикасо, Жул Паскин, Лотрек и други майстори класици .- нищо няма да разберем.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки