Президентът със стряскащо изказване: Предупреждавах, че ще загиват летци


Президентът със стряскащо изказване: Предупреждавах, че ще загиват летци
12 Юни 2018, Вторник


Румен Радев обвини военния министър, че предвидените пари за ремонти на военна техника са отишли в друга посока. Ето какво отговори Каракачанов

Автор: Янко Крумов

Президентът Румен Радев и военният министър Красимир Каракачанов посетиха оцелелия борден техник Алексей Каменов. Там държавният глава направи стряскащо изказване.

Многократно съм говорил за това, че ще започнат да загиват летци, каза президентът. Той призова за държавническо мислене и обвини Каракачанов, че предвидените пари за ремонти на военна техника са отишли в друга посока.

Засегнат, военният министър припомни, че катастрофиралият летателен апарат в авиобаза „Крумово“ е бил в изправност, а фаталният инцидент е станал при четвъртия полет на машината за деня.

Красимир Каракачанов отново отхвърли възможността за грешка на екипажа.



Припомняме, че около 20,30 часа на 11 юни, при извършване на планов тренировъчен полет, военен хеликоптер Ми-17 е аварирал и е паднал от 20 метра в района на авиобаза "Крумово". 

На място са загинали двамата пилотиращи офицери - капитан Пламен Пантелеев и капитан Стоян Неделчев, а третият член на екипажа - бордния механик офицерски кандидат Алексей Каменов, е бил приет в болница в тежко състояние с няколко фрактури, но без опасност за живота.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки