Валери Симеонов: Политиките за Западните Балкани трябва да продължат


Валери Симеонов: Политиките за Западните Балкани трябва да продължат
12 Юни 2018, Вторник


Страната ни е върнала темата за Западните Балкани в полезрението на Европейския съюз, каза вицепремиерът и лидер на НФСБ

Автор: Десант

Политиките за Западните Балкани трябва да продължат. България познава региона, заяви вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов по време на днешната конференция, посветена на Българските общности в Западните Балкани.

"Страната ни е върнала темата за Западните Балкани в полезрението на Европейския съюз", каза още вицепремиерът. Той се обяви за развитие на региона. Сънародниците ни искат свързаност, добави Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ очаква Косово да признае българското малцинство на нейна територия скоро. "Страната ни ще да работи активно с партньорите си от региона, за да са подготвени за предизвикателствата пред тях. Пътят на евроинтеграцията нямало да е лек, но с наша помощ Западните Балкани ще си спестят нашите грешки", каза вицепремиерът.

На форума присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя обаче бе критична към европредседателството ни, защото не били, според нея, поставени ярко интересите на българските общности в Западните покрайнини.

Темата за българските общности в Западните покрайнини е трябвало да залегне в срещата ЕС-Западни Балкани, според Йотова. Очаквах повече категоричност, сподели тя.

За Европа Балканите продължава да е кутията на Пандора, посочи Йотова. По думите й страхът надделял в евролидерите.




В категории: Свят , Новини , Международна политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
явно...
13.06.2018 19:58:11
0
0
Чета, че Сърбия е усвоила 7 млрд. евро по европейски програми с определена географска насоченост. сигурно предприсъединителни? Смесени инвесктиции, и какъв произход по страни, смесените инвестиции. наште региони, по тези програми - нищо не са усвоили или дали има 20-50 милиона? едва ли. Знам от познати, че България има изнесени капитали в Сърбия. После, Цветан Василев, КТБ - пак в Сърбия. А нас ни държат - като канарчета, лъжи, обработка всякаква. за престъпност и безправосъдие... няма да си хабиме езика. Стана погрома в Сърбия, бомбардираха сърбия, ембарго, Сърбия не е член на ЕС! Сърбите бяха европейци, западняци. Пък ние не бяхме... и продължаваме да не бъдем. и да опъваш каиша, яко. явно е пандора....
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки