Превозвачите заплашиха: На 14 юни спират автобусите в цялата страна


Превозвачите заплашиха: На 14 юни спират автобусите в цялата страна
12 Юни 2018, Вторник


Крайната мярка на протест е заради лобистки законопроект

Автор: Янко Крумов

Автобусните превозвачи заплашват да блокират страната заради „лобистки” според тях законопроект. Ако текстовете не бъдат оттеглени, на 14 юни те ще спрат автобусите в цялата страна за час и половина, съобщава бТВ.

Превозвачите смятат, че проектът за създаване на Автомобилна камара застрашава конкуренцията в бранша и иззема незаконосоъбразно функции на държавата.

Те са на мнение, че по този начин ще се обслужват конкретни интереси на 2-3 фирми и че ще доведат до допълнителни разходи, които ще оскъпят услугата за крайния клиент.

Ако исканията им не бъдат чути и проектът не бъде оттеглен, на 14 юни от 14,00 до 15,30 ч. спират превозите. От 25 юни пък ще има ефективни стачни действия с повече от 200 автобуса в центъра на София.

„Около 60 населени места в страната нямат въобще транспорт. Останалите колеги, които работят в малките населени места, са на ръба на оцеляването. Допълнителна административна тежест върху техните разходи ще доведе до там, че тези хора сами ще се откажат от извършването на услугата. Това ще доведе до оставяне на населението без транспорт”, посочи Магдалена Милтенова от Съюза за стопанска инициатива.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки