Отново драматичен развой с отменен полет на нискотарифна авиокомпания


Отново драматичен развой с отменен полет на нискотарифна авиокомпания
11 Юни 2018, Понеделник


Наши сънародници са блокирани на берлинското летище "Шьонефелд"

Автор: Десант

Сънародниците ни, които вчера не успяха да излетят от летището в Берлин поради буря, продължават да са блокирани там, съобщава БНТ.

Голяма част от пътниците са били настанени в хотел, където са прекарали нощта. Други са потърсили сами алтернативни решения за прибирането си в родината.

Най-ранният директен полет на нискотарифната авиокомпания, която вчера не съумя да извърши полета, е в четвъртък.

Припомняме, че около 200 пасажери, половината от които българи, останаха блокирани в неделя на берлинското летище "Шьонефелд" след като полет на авиокомпанията "Райънер", с който е трябвало да пътуват, бе отменен. Самолетът е трябвало да излети в 15,20 ч., но след дълъг престой в него, хората са били свалени в чакалнята.

„Обясниха ни, че е заради бурята и самолетът трябвало да се подготви. Казаха ни, че след два часа можело да излетим, но не се случи. 200 души, сред които бебета и деца, останаха в безизходица", разказа пред Би Ти Ви Ружа Любенова, която една от пътуващите.

Храна и вода не са им били предоставени.  „Някои се върнаха при близки в Берлин, други останаха да търсят начини, а трети ще пътуват през Букурещ днес и ще търсят начин за своя сметка да се доберат в София", уточнява Любенова.

Въпреки че правата им формално са спазени, сънародниците ни не са удовлетворени от отношението на летището. Смятат, че са ощетени – защото имало вариант да се приберат през Румъния, но от „Ryanair” били готови да платят само полета до Букурещ.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки