Пореден инцидент с хвърлен по влак камък (ОБНОВЕНА)


Пореден инцидент с хвърлен по влак камък (ОБНОВЕНА)
Снимката е илюстративна
11 Юни 2018, Понеделник


При вандалската проява в столичния квартал "Факултета" е ранен един от пътниците. Само за тази година това е 19-ят случай на подобна вандалщина

Автор: Десант

Човек е бил ударен с камък снощи, докато влакът Благоевград - София е минавал през столичния квартал "Факултета".

Това става ясно от пост в социалните мрежи. На кадрите се вижда пострадалият да лежи на земята, а лицето му е окървавено.

Хвърлените камъни са счупили стъкло на странична врата на втория вагон от състава на влаковата композиция, вследствие на което пътникът е получил наранявания в областта на главата. Превозната бригада на влака е реагирала незабавно, като е подала сигнал до Спешна медицинска помощ и пострадалият мъж е откаран в болница., уточняват от БДЖ "Пътнически превози".

Това е поредната вандалска проява, при която влак е замерян с камъни. Подобни агресии  нанасят значителни материални щети за „БДЖ–Пътнически превози” ЕООД, като фактически саботират всички усилия на ръководството на националния железопътен превозвач за предлагане на по-добро и по-качествено обслужване на клиентите. Най-важното измерение на тези посегателства обаче, е застрашаването на сигурността на движението на влаковете, както и живота и здравето на клиентите и служителите на националния железопътен превозвач, изтъкват от БДЖ.

От началото на 2018 г. това е 19-ят случай, при който влакове на „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД са замеряни с камъни. За същия период на 2017 г. са регистрирани 42 случая, а за цялата изминала година са 76, от които е пострадал един пътник.

"Още преди няколко години започнахме работа с БДЖ и НКЖИ по повод инцидентите, случващи се в ромските махали, през които влаковете преминават. Бе изготвена програма и на място имаше екипи, които работеха с обитателите на тези райони. Тази програма обаче преди няколко месеца бе спряна от министър Московски", заяви в телефонен разговор за "България сутрин" по Bulgaria ON AIR комисарят на ромите в България Петко Тончев.

По думите му в кв. "Факултета" има група роми, която периодично създава проблеми. Съответните институции са били информирани, но към момента мерки не са взети.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки