Кметът на Поморие неочаквано подкрепи Валери Симеонов в битката му срещу шума


Кметът на Поморие неочаквано подкрепи Валери Симеонов в битката му срещу шума
09 Юни 2018, Събота


Иван Алексиев призна, че не бил чел закона, но след разговор с вицепремиера се запознал с нормативната уредба

Автор: Светлана Николова

Само допреди месец кметът на Поморие Иван Алексиев се беше обявил против среднощните акции, инициирани от вицепремиера по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов за опазване на реда в българските курорти и беше заявил, че няма да оказва съдействие, ако те се извършват на територията на крайморската община. Алексиев заяви неочаквана подкрепа за битката срещу шумовия терор. Това стана по време на днешната среща на вицепремиера с хотелиери и ресторантьори от общината.

„Неколкократно съм казвал, че Поморие е семен курорт, тук идват млади семейства с малки деца, за нас е добре след 23,00 часа да няма шум. Това и сега е записано в Закона за защита от шума в околната среда, истината е, че не бях го чел”, каза Алексиев пред журналисти.

Той уточни, че след разговор със заместник министър-председателя Валери Симеонов се запознал с нормативната уредба.

„Законът се променя единствено в посока засилване на кортрола и повишаване на санкциите“, уточни кметът на Поморие.

На влизане в сградата на Общината Симеонов внесе допълнителна яснота за резултата на снощните проверки в района на „Какао бийч“ в Слънчев бряг. Той потвърди, че нощните клубове „Какао“, „Бедрум“, „Дъ уан“, „Ла Кубанита“ следва да бъдат премахнати, тъй като не отговарят на понятието „преместваеми обекти“ съгласно Закона за устройство на територията.

На срещата в Поморие присъстваха и старши комисар Калоян Калоянов – директор на ОДМВР-Бургас и комисар Георги Куцаров – началник на РУ Полиция-Поморие.


В категории: Новини

6
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
6
казва се
11.06.2018 18:38:39
0
0
Казва се градски ваканционни, курортни колонии. те са в града не изолирани и сезонни с всички неефективни решения свързани с тези неработещи инкубатори, развъдници на претъпност! Всичко това - заради умишлено разрушената и умишлено създадена, монополистично, планово ресурсно финансирана нова композиция, конфигурация (явно във всичко). Неработещият провал - даже не споменаха, запознаха населението, че планово финансираната нова линия на партията - никога не е тръгнала, а само е трупала загуби!!! не само в българия, а и в другите страни. При тях обаче пораженията върху устойчивото развитие на цялата територия, икономика, култура, образование - мисля че всички знаят, че не е като в България. т.е осъществен е инженеринг по разрушаването на устойчивото развитие на страната. Градовете и държавите са разпознаваеми, вкл. културно!!!
5
неработещ провал
10.06.2018 21:12:44
0
0
Ходенето на море с възрастните е известно, че е скучно за учениците, което е съвсем нормално както за едните, така и за другите. Така както си е било едно време - устойчивият туризъм на нашите курортни градове, доколкото замисълът е останал и разбира се не е разрушен?! или въобще са останали някакви условия за такова нещо е бил организиран на практиката на лагерите -курортни колонии за ваканциите. Така че, вижте се докъде сте докарали нещата и с какво ни баламосвате, както и цялата държава... Първо започваме с престъпността .. и завършваме пак с нея. И хора, на които манталитета и рекламата, да не говориме за някакви смислени поведения и култура - е мафията, джипа, колата, гаджета-маджета, лигавщини или побои, музичка, незаконно застрояване, чадъри и шезлонги, 1000 полицаи командировани за какво? Вече каква друга престъпност..., понеже не сме от контингентите и не познаваме такива... Плюс фактите по-долу за шума, които са абсолютно точни. Крахът, провалът на подобни глупости и стратегии сигурно е отдавна известен и неработещ.
4
???
09.06.2018 18:14:13
0
0
Всичко е страшно и ... немислимо... И толкова години. какви са тия мъже, какво е това нещо??? Никакъв туризъм... то е ясно. Или каквото и да било... Фрапиращи, невъобразими, съзнанието или мозъкът на човек няма как да ги приеме.... (монтаж-немонтаж, сигурно искат нещо да кажат...)
3
Проблемът не е в Закона за защ
09.06.2018 18:07:36
0
0
"За да бъдат осмислени нещата в тяхната сериозност. И по-добре не-тъпите деца да се занимават с творчески, научни, изследователски, откривателски, развиващи личността, любознанието, мисленото, културата, общуването, изкуствата, съдържание, часове, занимания... отколкото стражари и апаши.. Или ако е нещо - част от някакъв по-голям панаир, парк, тематичен, има някаква постановка, многообразие... Павилионите за стрелба по панаирите са много по-интересни... многообразни, богати на варианти.... и т.н. доста осмислени, нали. (даже това трябва да се забрани) никой не ги иска такива... тъпи и криминални. Едва ли са се занимавали с ттттворчески, нннннаучни, изследователски, откривателски, развиващи личността, любознанието, мисленото, културата, общуването, изкуствата, съдържание, часове, занимания... отколкото.... И законът по-долу- ето какво казва...Ето! Данни, отнасящи се до Лица Или МПС (!) ... ще се включват за целите на тайното наблюдение или специалните проверки...( и т.н) Е?
2
Ето
09.06.2018 17:42:36
0
0
Данни, отнасящи се до лица Или МПС (!) ... ще се включват за целите на тайното наблюдение или специалните проверки...( и т.н) Е?
1
Проблемът не е в Закона за защ
09.06.2018 17:05:51
0
0
Може да има закон, когато първо се върнат текстовете в закона,които задължават властите на вътрешния ред да си вършат работата - спокойствието и тишината на гражданите, вътрешната сигурност, ред, изрично отбелязано, специално внимание на контрола на МПС-тата. (сигурно за това сигурно има своите причини, специално МПС-тата). пък кметовете и всякакви изборни длъжности/постове - сигурно трябва да ги препитват... наясно ли са със законите. Проблемът не е в Закона за защита от шума в околната среда. не ни будалкайте...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки