Данъчни проверяват касовите апарати на „Какао бийч“


Данъчни проверяват касовите апарати на „Какао бийч“
Снимки: Авторът
09 Юни 2018, Събота


НАП, РЗИ и полиция извършиха среднощна проверка в „града на греха“ в първите часове на 9 юни

Автор: Светлана Николова

Извършихме обещаната поверка на заведенията „рецидивисти“ на територията на Южния плаж в Слънчев бряг, част от които са с обща собственост на хора от средите ва ВИС. Това заяви вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов, който инициира среднощната акция на МВР, РЗИ и НАП на територията на така наречения „град на греха“ в района на „Какао бийч“. 



Проверката бе насочена основно съм „Какао“, „Бедрум“ и „Дъ уан“, които откриха официално сезона на 8 юни.

„Беше извършена и засечена наличността от касовите апарати от националната Агенция по приходите, оборотите бяха също установени, предстои да се направи съответният анализ“, каза за Десант Валери Симеонов.

Регионалната здравна инспекция в Бургас е извършила замерване на шума в района. И в трите заведения са установени нарушения, направени са предписания. Много е възможно собствениците на „Бедрум“ да отнесат допълнителна санкция.

„Оказва се, че заведението е преградено, затова ще се обследва от органите на националния строителен контрол през следващата седмица доколко може да се приеме, че заведението е затворено, тъй като е преградено със стъклени панели“, обясни вицепремиерът. 

„Проверката на РЗИ е установила, че и там шумът е над допустимите граници не само вътре, но и отвън. Нещо повече, оказва се, че на разстояние между 60 и 100 метра зашумяването или нивото на звука е от два до три пъти по-високо отколкото допустимото. Което води след себе си наказателна санкция“, добави той.

Валери Симеонов коментира и изказванията на министъра на туризма Николина Ангелкова, че на Южния плаж в Слънчев бряг няма незаконни заведения, че всички клубове там са преместваеми обекти и отговарят на одобрената от нея плажна схема.

„Тези заведения са абсолютно незаконни от гледна точка на това, че са строежи по Закона за устройство на територията, а са маскирани, не без съдействието на Министерството на туризма, като преместваеми обекти, каквито не са“, категоричен е лидерът на НФСБ.

В района на така наречения „град на греха“ са устаневони и редица други закононарушения. Паркингът пред „Дъ уан“, „Бедрум“ и „Какао“ е незаконен. Той е изграден върху държавен плаж, който е изключителна държавна собственост. Незаконна е и бариерата към паркинга, която е преградила общински път.



„Това, че върху плажната ивица са нанесени едни квадратчета и отгоре е сложен подписа на министъра, все още не означава, че тези обекти отговарят на закона“, каза Валери Симеонов.

На упрека от министър Ангелкова, че нощните проверки смущават спокойствието на туристите, вицепремиерът Валери Симеонов отговори със следното: „Проверките ще продължават, докато не се установи пълно спазване на закона.“


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки