Министър Валентин Радев: Убиецът на Владимир Пелов се оказа по-бърз от нас


Министър Валентин Радев: Убиецът на Владимир Пелов се оказа по-бърз от нас
Владимир Пелов и неговият убиец Радослав Колев
08 Юни 2018, Петък


Вътрешният министър определи като малшанс факта, че избягалият затворник е бил убит в Ботевград, преди да бъде задържан

Автор: Десант

Полицейските служби са били много близо до разкриването на мястото, където избягалият затворник Владимир Пелов се е укривал, но убиецът му се оказал по-бърз. Това каза в Бургас министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

"Добре е, че избягалият затворник не е извършил и други престъпления, защото в апартамента, в който се е укривал, са открити боеприпаси и взривни вещества", допълни Радев.

На журналистически въпрос дали ще има уволнени и наказани полицейски служители, които не са си свършили работата по случая, министърът уточни: „Това ще стане ясно, след като приключи вътрешната проверка, която е започнала в Областната дирекция на полицията“.

Колкото до обвиненията, че полицията се е забавила при проверка по сигнал с избягалите затворници - че се укриват в планината над с. Ябланица, главния секретар на МВР Младен Маринов добави, че по случая е бил ангажирал дори хеликоптер с уреди за нощно наблюдение и всички мерки по сигнала са били взети.
 
Маринов подчерта, че подкрепя екипът, който е работил по случая. „По сигнала е действано с необходимата сериозност. Всичко необходимо е направено. Имаше термокамери, джипове, полицаи, а и претърсвахме всички коли, които се качваха и слизаха в района“, поясни той.
 
„Полицията е на народа, но и той трябва да ни помага. Знаем за страха в обществото, но не може да се очаква полицията да задържа лошите, ако гражданите не съдействат със сигнали“, коментира силовият министър Валентин Радев.

„Стискаме зъби, за да не ви кажем оперативна информация, а и за да защитим колегите. Това, което е на повърхността не е това, което аз знам и е станало. Нека да изчакаме малко. Нека бъдем търпеливи“, призова силовият министър.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки