Над 1000 полицаи допълнително ще пазят реда по Черноморието


Над 1000 полицаи допълнително ще пазят реда по Черноморието
Валенитн Радев
08 Юни 2018, Петък


Сред командированите за летния сезон има и полицейски служители от чужди държави

Автор: Светлана Николова

Над 1000 полицаи са командировани по Черноморието за летния туристически сезон, който тази година бе открит в началото на юни. От тях над 750 души ще бъдат само на територията на Слънчев бряг, Несебър и на юг от Бургас.

Това стана ясно след среща на министъра на вътрешните работи Валентин Радев с директорите на областните дирекции на МВР на Бургас, Добрич и Варна и районните управления в Бургаска област, които са важни за сезона.

Работното заседание се проведе в сградата на ОД на МВР - Бургас. На него присъстваха главният секретар на МВР Младен Маринов, бургаският областният управител Вълчо Чолаков, кметът на морския град Димитър Николов и министърът на туризма Николина Ангелкова.

„И през това лято на територията на трите областни дирекции на полицията ще бъдат командировани и полицейски служители от няколко европейски държави. Сред тях има представители на министерствата на вътрешните работи от Румъния, Чехия и Германия. Те ще помагат да бургаските си колеги през пика за сезона – юли и август, ще играят ролята на преводачи на чуждите туристи. Някои от тях дори се включват в патрулиращите екипи“, каза министър Радев.

Само в Бургаска област в момента работят над 700 видеокамери, в най-скоро време броят им ще мине 1000. 350 от тях са монтирани на територията на Слънчев бряг.

„В Добрич и през това лято ще има конни полицаи, във Варна – велополицаи. Осигурили сме там, където е необходимо, допълнително разследващи служители на МВР. Тоест, навсякъде това, което е работило добре, е повторено. Не очакваме някакви трусове засега“, допълни Валентин Радев.


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
тоталитарен, хък-мък, Туризъм
08.06.2018 20:35:09
0
0
знаков тоталитарен туризъм... стратегия, приватизация и т.н.
1
курортите-голям проблем за тур
08.06.2018 20:07:36
0
0
Не стига, че е сезонно, бетонно, престъпно....такъв имидж, сменят мебели всеки сезон, ами отгоре на това и издръжката на полицаи. по-добре да ги закрият т.нар. курорти. явно са голям проблем за туристическата стратегия. пък може да се сложи и по-симпатичен полицай, градски, цивилен... Който и да е административно, официално лице (понеже туризмът се "администрира"!), трябва да има такива критерии. съжалявам много. да не се остане с впечатлението, че са потърпевши и самите административни лица. Явно и малко отрицателен като цяло, за имиджа на България- подобен род туризъм и стратегия.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки