Нужна е обща проверка на „едно гише“ на граничните пунктове със съседите


Нужна е обща проверка на „едно гише“ на граничните пунктове със съседите
08 Юни 2018, Петък


За оптимизиране на транспортния процес и намаляване на загубите за бизнеса е необходимо въвеждане на общи служби за контрол, смята още зам-транспортният министър Велик Занчев

Автор: Десант

За оптимизиране на транспортния процес и намаляване на загубите за бизнеса е необходимо въвеждане на общи служби за контрол на граничните пунктове България - Турция и Турция - Гърция, както и обща проверка на „едно гише“.

Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев при откриването на 33-то заседание на Генералната асамблея на Съюза на асоциациите за международни автомобилни превози към Организацията за черноморско икономическо сътрудничество.



„Като държава сме предприели редица стъпки за постигане на синхрон със съседните страни при осъществяване на граничния контрол и за улесняване на процедурите, чрез електронна комуникация, която да замени документите на хартиен носител“, коментира още зам.-транспортният министър.

Той акцентира, че по време на Българското председателство България е положила значими усилия за премахване на различията в тълкуването на европейското законодателство, които водят до фрагментиране на пазара.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Това пък, ако не е направено??
09.06.2018 18:17:38
0
0
Това пък, ако не е направено??? много мъжки тия работи. айде чао, доскив.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки