Всяко европейско дете вече трябва да знае поне два езика, освен родния


Всяко европейско дете вече трябва да знае поне два езика, освен родния
07 Юни 2018, Четвъртък


Експерти от министерствата на образованието на всички държави от ЕС ще дискутират във Варна възможността за взаимното признаване на дипломи

Автор: Десант

ЕК има нова инициатива, според която всяко европейско дете вече трябва да учи поне два езика извън майчиния си, съобщи днес във Варна зам.-министърът на образованието и науката Деница Сачева преди откриването на двудневното изнесено заседание на Комитета по образование към Съвета на ЕС.

Домакин на форума, който се провежда в рамките на българското председателство, е Икономическият университет в крайморския град. В заседанието участват експерти от министерствата на образованието на всички държави от Европейския съюз.

На форума ще бъде дискутирана възможността за взаимното признаване на дипломи и на крайни резултати от обучението, обясни Сачева. По думите й целта на общоевропейските ангажименти не е да се уеднаквят системите на държавите от ЕС, а те да работят по еднакви цели.

Основните сред тях са намаляване броя на отпадналите деца и повишаване на компетентностите им с акцент върху грамотността, математиката, науката, дигиталните технологии и предприемачеството, обясни Сачева.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки