Видеоексперимент ще покаже как министър Ангелкова „инспектира“ плажове


Видеоексперимент ще покаже как министър Ангелкова „инспектира“ плажове
06 Юни 2018, Сряда


От сдружение "Да запазим Корал" настояват ВАП да провери извършена ли е действително проверка на едноимения плаж във връзка с техен сигнала


Сдружение "Да запазим Корал" сезира Административната прокуратура и Министерство на регионалното развитие и благоустройство за последната проверка на плаж "Корал".

На 4 юни сдружението подаде сигнал към министъра на туризма да извърши проверка налице ли е нарушение на законовите норми във връзка ограничаване свободния достъп до територията на морски плаж "Корал".

Часове след сигнала на "Да запазим Корал" експерти на Министерството на туризма инспектираха морския плаж. От ведомството информираха, че има два пешеходни достъпа, единият от които минава през общински път, както и че "има възможност за пешеходно преминаване и през частния терен".

От "Да запазим Корал" настояват ВАП да провери извършена ли е действително проверка на място във връзка със сигнала. Сдружението пита за наличието на документи, които обективно да доказват извършването на проверката. Дали изводите на експертите от туристческото ведомство за липса на нарушения съвпадат с факти от извършената проверка.

Сдружението настоява, че всъщност достъпът до плажа е ограничен от ограда.

От "Да запазим Корал" ще направят видео експеримент, който да покаже реално възможен ли е достъпът до плажа.

Припомняме, че през последните дни министър Николина Ангелкова се вживява в качеството на личен пиар на концесионерите на голяма част от българските плажове и чрез Министерството на туризма залива медиите с прессъобщения колко изрядни и хубави са всички те.

Министърката влезе в обяснителен режим и заради фактите за незаконно строителство на пясъците в Слънчев бряг и наличието на съмнителни плажни схеми, изнесени от вицепремиера по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Вместо да отговори, Ангелкова измести темата и вече втори ден повтаря рефрена за "смяната на кадастралните карти на пясъчните ивици, които съдържали стари данни и не били актуализирани от 2005 г." По този начин тя се опитва да оправдае опита си да деактува 20 декара плажна ивица - изключителна държавна собственост, и да превърне терена в частна собственост в полза на конкретни хотелиери.   


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
RAZBIRASHT
08.06.2018 12:44:58
0
0
V TZELIJAT SVJAT XORATA PRAVJAT ,,PLANOVE,,ZA RAZVITIE NA TURIZMA,A U NAS PRAVJAT,,SXEMI,,!E TE ZA TOVA/NISHTO 4E STRANATA RAZPOLAGA S 4UDESNI VAZMOZNOSTI/TURIZMA NJMA DA PROGRESIRA MNOGO I SHTE GO ZAGUBIME,KATO OTRASAL! A MINISTARKATA DA NAPRAVI ,,POSESHTENIE,,NA SLAN4EV
BRJAG PO VREME NA DAZD!AKO MOZE RAZBIRA SE DA GO NAPRAVI,BEZ POMOSHTA NA LODKA ILI XELIKOPT
ER ! I AKO MEZDUVREMENNO ,,ERIXONSKITE TRABI,,NA MESTNITE ,,DISKOTEKI,, NE ZAPO4NAT DA RUSHTAT I STENITE NA NESEBAR I SGRADITE V KURORTA!PREZASTROJAVANE+LOSHA INFRASTRUKTURA+
ADSKI SHUM+LOSH MENIDZMANT-NE VODJAT DO DOBRI REZULTATI!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки