От АПИ предупреждават: В почивните дни на АМ „Тракия“ ще има постоянно присъствие на „Пътна полиция“


От АПИ предупреждават: В почивните дни на АМ „Тракия“ ще има постоянно присъствие на „Пътна полиция“
Снимка: Марица
06 Юни 2018, Сряда


Добрата новина е, че разширението на пътя Слънчев бряг - Бургас и обходът на Ахелой ще са готови 5 месеца предсрочно

Автор: Янко Крумов

На 22-километровия участък от АМ „Тракия“ в участъка между Пловдив и Стара Загора се работи денонощно, за да е готова отсечката колкото се може по-бързо, каза председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов в Сутрешния блок на Нова телевизия.

За повишаване безопасността на движение слагаме най-високия клас за задържане мантинели и най-модерната маркировка, заяви инж. Атанасов. Той съобщи още, че пет месеца предсрочно ще завърши разширението на път I-9 Слънчев бряг – Бургас в участъка Поморие – Равда, както и обходния път на Ахелой.

Целта е движението и по двете отсечки да бъде пуснато преди началото на активния туристически сезон.

Председателят на УС на АПИ съобщи, че до приключването на ремонтите дейности на АМ „Тракия“ в почивните дни - събота и неделя, в района на участъка ще има постоянно присъствие на „Пътна полиция“, тъй като в неделя е имало недобросъвестни шофьори, които са навлизали в аварийната лента и неспазвайки правилата за движение са затруднили пътуването на всички останали.

Инж. Атанасов припомни, че по време на ремонтните дейности леките коли преминават двупосочно в едното платно - в момента в ремонтираното платно за Бургас, а камионите над 12 тона са пренасочени по обходен маршрут, за да може леките коли и автобусите да пътуват по-удобно по магистралата.

Шофьорите, които искат да заобиколят участъка в ремонт, могат да използват и алтернативните маршрути на АМ „Тракия“, които са Подбалканския път I-6 и път I-8 Пловдив – Поповица, продължавайки по път II-66 Поповица – Чирпан.

Председателят на УС на АПИ съобщи още, че през тази седмица съвместно с Община Бургас е започнал ремонт на участък от път I-6 между АМ „Тракия“ и входа на града. 8-километровата отсечка не е ремонтирана от около 35-40 години. Първите 3 км бяха обновени през месец май т. г., а от началото на тази седмица се работи и по останалите 5 км.

На АМ „Хемус“ се ремонтират два участъка – около тунел „Витиня“ и в направлението Шумен - Варна. Отсечката между София и Ботевград не е обновяване над 35 години и в момента основно се ремонтира съоръжението преди тунел „Витиня“ и тръбата на тунела в посока София.

Инж. Атанасов припомни, че през миналата година е ремонтирана тръбата за Варна и сега трафикът преминава през нея двупосочно. В тръбата за София през м. г. е подменено осветлението. Тази година ще се надградят всички системи за безопасност, свързани с вентилация, пожарогасене, опасни разливи и др.

На виадукта „Коренишки дол“ при 36-ти км на автомагистралата се работи по стълбовете на съоръжението, които се нуждаят от спешен авариен ремонт, каза инж. Атанасов. Той обясни, че по платното в момента не се извършват ремонтни дейности, тъй като строителите работят под съоръжението и е изключително опасно да се извършват каквито и да било дейности по горното строене на моста.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки