Валери Симеонов дава на прокурор незаконните постройки в Слънчев бряг


Валери Симеонов дава на прокурор незаконните постройки в Слънчев бряг
06 Юни 2018, Сряда


При един ураганен вятър „Индиго" ще ни се стори като приказка, предупреждава вицепремиерът и лидер на НФСБ

Автор: Светлана Николова

Шумът е много стар, обрасъл проблем, той е в основата на много битови и етнически скандали. Това каза в сутрешния блок на БНТ заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов.

„Трябва да регулираме шума, за да направим обстановката, в която живеем, малко по-нормална. Затова направих проверка в Слънчев бряг в първия ден на сезона – това беше чисто профилактична обиколка. В определени заведения имаше пияни чужденци, които къде пееха, къде викаха по микрофона, а след като си тръгнахме се установи една приятна обстановка – чуваха се само птички, щурчета и т.н.“, заяви лидерът на НФСБ.

Той подчерта, че в курортния комплекс Слънчев бряг има заведения, които са незаконни и трябва да бъдат съборени.

„Незаконните постройки в Слънчев бряг са от възхода на ВИС – проверил съм ги, те са на Радо Слънцето, на жената на Таки и т.н. Става въпрос за заведения, които са изградени напук на законите, напук на всички изисквания. Това са едни бетонови конструкции, стъпили на пясъка. Те нямат основа – ако се извие торнадо като в Куманово, какво правим тогава - ще се разхвърчат метални тръби, "Индиго" ще ни се види като приказка“, подчерта вицепремиерът.



Той обясни, че тези заведения имат само едно разрешение, което е за поставяне, но липсва разрешение и за ползване. Конструкциите пък са поставени на база на преместванеми обекти. По закон размерът на тези постройки може да е 15 кв. метра и три метра височина, а в случая има превишение с над 100 пъти.

По закон тези заведения могат да бъдат само за бързо обслужване, от типа снек бар, а им е издадено разрешително от Министерството на туризма за нощни барове, които да събират над 4 000 души, добави той.

„Подадох искане до ДНСК тези обекти да бъдат премахнати. Отговориха ми, че те трябва да бъдат разрушени от община Несебър, но те нямат нито потенциала, нито куража да се изправят срещу тези групировки“, заяви Симеонов.



„Събарянето на тези обекти може да стане за дни. Това са незаконни обекти – молове, НДК-та (Национален дворец на културата) на плажа. В Закона за устройство на територията има много добре разписана процедура, просто трябва да се спази“, каза още Валери Симеонов.

Вицепремиерът показа документи от Министерството на туризма, под които седи подписът на министър Николина Ангелкова, но каза, че трябва да се потърси отговорност на човека, който ги е подготвил.



Симеонов предупреди, че това несъгласувано строителство на плажа крие големи опасности при силен вятър или природно бедствие. Той попита кой би носил отговрност, ако някоя греда убие някого.



Друго нарушение е паркингът около „Какао бийч“, за който се събира такса по 10 лева на кола. Някои от най-емблематичните барове в Слънчев бряг, които се намират на плажа, също се оказва, че са незаконни по думите на Валери Симеонов, който ще сезира прокуратурата още днес, когато ще разговаря и лично с министър Ангелкова.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки