Убиецът на хазартния бос Коста Миджурина остава в ареста


Убиецът на хазартния бос Коста Миджурина остава в ареста
05 Юни 2018, Вторник


Михаил Станчев е обвинен в тежко умишлено престъпление, извършено по особено мъчителен за жертвата начин

Автор: Десант

Убиецът на хазартния бос Коста Миджурина – 37-годишният Михаил Станчев, остава в ареста. Състав на Бургаски окръжен съд с председател Стефан Стойков постанови най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража.

Станчев бе задържан часове след бруталното убийство при опит да напусне границата. В полицията той е направил пълни самопризнания. На 2 юни той хладнокръвно разстреля собственикът на верига казина в Нова Загора, Слънчев бряг и Несебър Коста Николов. Няколко куршума са изстреляни и срещу 22-годишната приятелка на Миджурина – Симона.


Коста Миджурина

Престъплението е извършено на бензиностанция между Слънчев бряг и Свети влас. В мерцедеса, в който е убит Миджурина и смъртно е ранена Симона, е имало още двама души, които са помогнали за установяването и задържането на Михаил Станчев.

Една от версиите за убийството е ревност, тъй като пострадалото момиче е бивша приятелка на Станчев. Според защитата, Михаил е употребил голямо количество алкохол в ноща на престъплението. Адвокат Красимир Кацарски твърди, че клиентът му не помни нищо и убийството не е било предварително планирано.

В съдебната зала Михаил Станчев разкри, че след убийството се е прибрал в дома си, взел е налични боеприпаси и задграничен паспорт. Нямал обаче намерение да напуска страната, а да се предаде. За разстрела признал на брат си.

Окръжна прокуратура поиска Михаил да остане в ареста за постоянно, тъй като е обвинен в тежко умишлено престъпление. За това настоя и адвокатът на обвиняемия, което не е обичайна практика.

Убиецът го грози затвор  от 20 години затвор до доживотна присъда.

Състоянието на Симона все още е много тежко и лекарите се борят за живота й.




В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки