Общински съветник плаща 70 лева наем за голям апартамент в Кърджали


Общински съветник плаща 70 лева наем за голям апартамент в Кърджали
Снимка: Дарик
05 Юни 2018, Вторник


Това и много други подобни безобразия карат младите хора да си взимат еднопосочен билет и да напускат страната

Автор: Десант

Общински съветник плаща 70 лева наем за голям апартамент в Кърджали! Това и решението на последната сесия на Общинския съвет в родопския град за продажбата на общински жилища на социално слаби съветници, предизвика гневната реакция на гурбетчията в Германия Нурикян Мехмедали, чието писмо бе публикувано в 24rodopi.com.

Кой в Кърджали плаща още такива наеми?! Нали получават тези съветници заплати за явяване веднъж в месеца на сесия, нали имат и друга работа, нали имат и други странични доходи…

Когато по-кадърни, по-грамотни млади хора виждат тези недъзи, те не грабват сопите, за да възстановят справедливостта, а напускат региона. Защото кадърният, трудолюбивият, грамотният ще си оправи живота и на Запад.

Тарикатите мързеливци да му мислят, защото заради подобна гавра със жилищата за социално слаби, с които се уреждат ясладжиите на партията (има се предвид ДПС, б.р.), скоро няма да има сляпа електорална армия... Лапайте, лапайте, ще ни търсите вие на изборите, ама ще е късно!" - изтъква в гневното си писмо нашенецът, предпочел да търси по-добър живот зад граница.

Той предлага да плаща половината от наема на социално слабия общински съветник като обещава да му превежда по 35 лева месечно.

Гурбетчията е категоричен, че младите хора напускат Кърджалийско с еднопосочен билет не защото няма работа и хората по селата са обречени на глад или пък, че работата в този регион е ниско платена, а защото им е писнало да гледат „как всичко се опорочава, как някакви дребни хитреци, докопали се до служби с възможности за репресии спрямо други хора или за забогатяване, черпят с пълни шепи от тези постове и не мислят какво ще се случи утре".


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки