Богата тридневна програма за Еньовден в „Етър"-а


Богата тридневна програма за Еньовден в „Етър"-а
Снимка: ЕМО „Етър“
04 Юни 2018, Понеделник


Вижте какви базари, дегустации и изложба ще представи за празника на билките, билкарите, слънцето и водата първият у нас музей на открито

Автор: Десант

Етнографския музей на открито „Етър“ в Габрово ще посрещне празника на билките, билкарите, слънцето и водата - Еньовден, с богата тридневна програма. От 22 до 24 юни там ще има различни базари, дегустации, фолклорна програма, изложби, работилници и др.

Освен тях, на 22 юни ще се проведе дискусия на тема: „Храната – поглед към традиционното и природосъобразното”. В нея участие ще вземат организатори и участници в кулинарни празници от различни места на България. А на следващия ден в първия у нас музей на открито ще отвори врати Базар с демонстрации и дегустация на храни и ястия.

Тогава ще има и Работилница за еньовденски венци и базар на билкови продукти. 

По-късно на 23 юни ще се проведе състезание по носене на кобилици - една своеобразна игра за пренасяне на вода с традиционни кобилици по маршрут с препятствия, която е подходяща за всяка възраст. За най-бързите и сръчни от "Етър"-а обещават награди!

Ще бъде изградена и триизмерна билкова градина „Мандала“. Предвидени са и прожекция на филми на екологични теми, сред които: „Лековитото злато на България“, „Заграбване на земята“ и „Бунище Земя“ (Trashed), които ще са в център „Българка“.

Ще бъде открита и изложбите „Светът на тракийката“ и „Агрокултурни нагласи и практики“.

На самия Еньовден - 24 юни, ще се проведе дискусионна презентация „Душата на растенията“, а народни песни ще зазвучат около триизмерната билкова градина.

Ще продължи базарът на билкови продукти, а за малчуганите ще заработи работилница по декупаж за деца.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки