Жива Кума Лиса обикаля Пампорово, туристите я хранят


Жива Кума Лиса обикаля Пампорово, туристите я хранят
Снимка: 24smolian.com
Ключови думи: Пампорово, лисица, атракция
04 Юни 2018, Понеделник


Дивото животно се е превърнало в атракция за курорта

Автор: Десант

Жива лисица се превърна в атракция за туристите в Пампорово през изминалия уикенд, след като се появи в ски зоната на курорта и съвсем необезпокоявано си потърси храна. Дивото животно позира и пред десетките изненадани посетители на курорта, които я заснеха със своите мобилни телефони пред един от ски гардеробите, съобщава 24smolian.com.

По думите на треньора по ски от Смолян Атанас Жисов, въпросната Кума Лиса  не е непозната за тези, които работят в курорта. Тя се навърта в него още от миналата година и вече е свикнала с хората. Тя не се плаши от тях, а те, от своя страна, често я хранят. 
 
Служителите от  Планинската спасителна служба например специално за нея се снабдяват с гранули за домашни животни. За целта има и специален съд, който стои на един от прозорците на службата. Дивото животно е свикнало с това и когато огладнее се качвало на близката пейка, похапвало и си тръгвало отново, твърди родопската медия.

В последните дни обаче спасителите забелязали промяна в навиците й - напоследък тя вземала храната и бягала в гората. Предполага се, че е станала майка и носи яденето на малките си.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки