Нено Димов: Не се обсъжда увеличаване на данъка за старите автомобили


Нено Димов: Не се обсъжда увеличаване на данъка за старите автомобили
Снимка: БГНЕС
02 Юни 2018, Събота


Министърът поясни, че не става въпрос за данъците, а за екотаксите

Автор: Десант

Не се обсъжда увеличаване на данъка за автомобили, по-стари от 15 години, на 1000 лева, заяви министърът на околната среда Нено Димов. Той каза това в Соазопол, където се проведе изнесено заседание на ресорната парламентарна комисия.

Министър Димов поясни, че не става въпрос за данъците, а за екотаксите. Той допълни, че определянето на данъците е в правомощията на Министерството на финансите.

„Към днешна дата изобщо не се коментират данъци. Става дума за екотаксите, които се плащат еднократно при регистрация.“

Министърът допълни, че проблемът с вноса на старите автомобили се засилва заради рестрикциите, които се правят в някои градове от Западна Европа.

„Като забраниш в определен град да влиза някакъв вид кола, нейната цена естествено пада, защото тя става половин използваема. Очаква се този наплив на коли да залее Източна Европа. Ние ще искаме на ниво Европейски съюз такава корекция в законодателството, че който създава подобен проблем, т.е. подобни ограничения, да носи отговорността и за решаването им", каза още Нено Димов.
Източник: БНР


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
противодействие на тероризма
02.06.2018 17:40:22
0
1
Направо Закона за противодйствие на тероризма.... в цялата страна. И за заведения, и за МПС, сеч по гори, хайки анти-мафия и т.н!!! защо досега само баламосвате??? и с новитие-лъжи, масова култура и медии - също може да мине по тероризма. информационен, медиен и рекламен тероризъм..., което си е самата истина. включително устойчив, интегриран езиков... тероризъм.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки