Патриотите в Бургас почетоха паметта на Христо Ботев


Патриотите в Бургас почетоха паметта на Христо Ботев
02 Юни 2018, Събота


Младите хора не трябват да забравят подвига на загиналите за свободата на България и за нейното величие, защото народ без история е народ без бъдеще и перспектива, категорични са патриотите

Автор: Светлана Николова

На 2 юни – деня, в който цялата страна отбеляза 142 години от гибелта на един от най-великите българи Христо Ботев, родолюбците от „Национален фронт за спасение на България“, представители на Средна европейска, на телевизия СКАТ и сайта Десант отдадоха почит на гениалния поет революционер.

Пред бюст-паметника на гениалния поет и революционер в Морската градина положиха венци и поднесоха цветя депутатите от НФСБ Валентин Касабов, Христиан Митев и Георги Колев, общинският съветник Ивайло Вагенщайн и директорът на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски. Те, както и симпатизантите на НФСБ, се преклониха пред паметта на Ботев и неговите четници.

За първи път 2 юни се отбелязва тържествено през 1905 г., като на събитието присъстват все още живи участници в Ботевата чета. Оттогава на тази дата се почитат падналите в боевете за независимостта и свободата на Родината.

Младите хора не трябват да забравят подвига на загиналите за свободата на България и за нейното величие, защото народ без история е народ без бъдеще и перспектива, категорични са патриотите.

Вечна да бъде паметта на Ботев и всички възрожденци, благодарение на които България я има и днес!


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки