Вицепремиерът Валери Симеонов: Това лято няма да си играем на котка и мишка


Вицепремиерът Валери Симеонов: Това лято няма да си играем на котка и мишка
02 Юни 2018, Събота


Най-шумен остава курорта Слънчев бряг, но най-много сигнали на глава от населението през миналото лято са били получавани от Созопол, където местната власт отказва да съдейства за прилагането на закона за шума

Автор: Светлана Николова

Вицепремиерът по икономическата и демографска политика Валери Симеонов продължава битката за по-тихи курорти край морето и това лято. Акция „Шум“ започна още в първия ден от откриването на сезона, на 1 юни.

В изненадващите проверки участваха и служители на Охранителна полиция към ОДМВР-Бургас, начело с началника на отдела комисар Неделчо Рачев. Под прицел бяха заведенията на открито, които нарушават обществения ред със силна музика.

Проверени бяха пет от нощните клубове в „Слънчев бряг“ - „Ла Кубанита“, „Кокона“, „Арена Клуб“, „Графити“, както и бившата дискотека „Оксижен“, която тази година носи друго име – „Рейнбоу“.



Вие закона познавате ли го, всяка година ли ще си играем на котка и мишка? Този сезон няма да е така, обърна се към управителя на клуб „Графити“ Валери Симеонов.

„Същата арнархия, същите безобразия, както и миналата година. Това е констатацията от проверката. Днес е първият ден от откриването на сезона, заведенията по улиците отново са надули уредбите си и възпрепятстват спокойстието в курорта. Схващането на собствениците е, че със силната музика привличат повече клиентела, което е погрешно. Редно е да се възстанови този реди и той ще бъде възстановен“, каза вицепремиерът.



Законът забранява в открити заведения да има озвучаване след 23,00 ч. Музиката обаче и в петте проверени заведения бе брутално усилена. След появата на вицепремиера бяха взети светкавични мерки и децибелите рязко намаляха. Така стана и в прословутия бивш“Оксижен“, държан от враг номер едно на Димитър Желязков - Очите – Божо Кравата.

През миналата годита тям бяха извършени повече от 15 проверки, при една от които бе иззета озвучителната техника на диджей Станчо.

Законът ще се прилага безкомпромисно, категоричен бе Валери Симеонов.

Във всички заведения, проверени в нощта срещу 2 юни, бяха открити нарушения, съответно на собствениците им бяха съставени предупредителни протоколи. При следващо нарушение на собствениците ще бъдат наложени санкции.



По време на среднощната проверка в „Слънчев бряг“ вицепремиерът Валери Симеонов напомни, че горещият телефон за сигнали за нередности, извършвани не само в черноморските курорти, но в цялата страна, вече е открит. Той призова гражданите да проявяват по-голяма активност и да търсят правата си.

„Сигналите не са само от Черноморието, но и от цялата страна. Хора се оплакват и от малки градчета, които са подложени на еженощен тормоз от цигански сватби и купони. Най-много сигнали на глава от населението обаче през миналото лято сме получавали от Созопол. Там местната власт отказва да съдейства на изпълнителната власт и с действията си поощрява нарушаването на закона“, коментира Валери Симеонов.
  
За ефекта от проверките той бе категоричен: „Ефект ще има, предполагам миналата година всеки го е видял и усетил. Получавах много обаждания с благодарности от хората, които живеят около Несебърския залив и години наред са били подложени на шумов терор."

Това е първата проверка за този сезон, такива ще има през цялото лято. Законът е един за всички и той трябва да се спазва, няма да има компромис за никого, закани се Валери Симеонов.


В категории: Новини

6
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
6
AZ
04.06.2018 06:16:13
0
0
Валери Симеонов да отиде на Витошка на проверка, там е по-зле от Слънчака
5
устойчиво
02.06.2018 18:18:02
0
0
направо се повежда устойчиво управление ...на радикализация и тероризъм
4
устойчиво
02.06.2018 18:17:59
0
0
направо се повежда устойчиво управление ...на радикализация и тероризъм
3
??? Фнимание
02.06.2018 18:13:42
0
0
"Сътрудничество с гражданите... по противодействие на радикализацията и тероризма ?" Стратегия... След като в нормативната база за дейностите на МВР - от 1991 г. са извадени (или деакитивирани) всички текстове със смисъл - вътрешен ред, спокойствие, тишина на гражданите, изключително строг контрол на МПС-тата???
2
??? Фнимание
02.06.2018 18:13:38
0
0
"Сътрудничество с гражданите... по противодействие на радикализацията и тероризма ?" Стратегия... След като в нормативната база за дейностите на МВР - от 1991 г. са извадени (или деакитивирани) всички текстове със смисъл - вътрешен ред, спокойствие, тишина на гражданите, изключително строг контрол на МПС-тата???
1
противодействие на тероризма
02.06.2018 17:38:24
0
0
Направо Закона за противодйствие на тероризма.... в цялата страна. И за заведения, и за МПС, сеч по гори, хайки анти-мафия и т.н!!! защо досега само баламосвате??? и с новитие-лъжи, масова култура и медии - също може да мине по тероризма. информационен, медиен и рекламен тероризъм..., което си е самата истина. включително устойчив, интегриран езиков... тероризъм.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки