Изложба разкрива „Тайните на Черно море"


Изложба разкрива „Тайните на Черно море"
Снимки: Община Бургас
01 Юни 2018, Петък


Експозицията представя и 3D макети на потънали кораби, открити при последните проучвания на морското дъно по време на мащабния проект Black Sea Map

Автор: Десант

Изложба разкрива „Тайните на Черно море". Експозицията беше открита в КЦ "Морско казино" в Бургас и е част от събитията за отбелязването на Европейския морски ден.

Тя отваря пред посетителите врата директно към дълбините на подводния свят и показва неговото непознато лице. В нея са представени любопитни артефакти от морската ни история и 3D макети на потънали кораби. Плавателните съдове са пресъздадени във вида, в който са открити при последните проучвания на морското дъно по време на мащабния проект Black Sea Map.Има представени и предмети от бита на хората от Античността и Средновековието, както и макети на кораби, които обогатяват представата на посетителите за историята.
Експозицията ще бъде отворена за посетители до 30 юли от 10,00 до 20,00 ч., без почивен ден. Входът за нея е безплатен.

Припомняме, че проектът "Скритите тайни на Черно море" се осъществява с финансовата подкрепа на "Културна програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г." на Национален фонд "Култура".


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки