Контрабандни зъболекарски инструменти задържаха на Малко Търново


Контрабандни зъболекарски инструменти задържаха на Малко Търново
Снимка: Агенция „Митници"
01 Юни 2018, Петък


Според обясненията на нарушителя, те били предназначени за съпругата му, която е стоматолог.

Автор: Десант

1792 броя  контрабандни стоматологични инструменти задържаха при съвместна проверка митническите и гранични служители на ГКПП-Малко Търново. Недекларираните медицински изделия са открити в ръчния багаж на пътник в автобус с българска регистрация.

Той пристигнал на митнически пункт Малко Търново на 30 май около 14,10 ч. в посока от Турция за България. След приключване на паспортния контрол е постъпило искане от „Гранична полиция" за щателна митническа проверка на превозното средство и пътниците.

При извършената съвместна проверка, митничарите откриват в ръчна чанта на един от пътниците в автобуса 110 фабрични опаковки с 1100 стоматологични диамантени борчета, 684 други стоматологични инструменти и аксесоари и 8 дентални турбини. Впоследствие, нарушителят е признал, че ги е закупил от Турция  и според  неговите обяснения, били предназначени за съпругата му, която е стоматолог.

Недекларираните стоматологични инструменти са иззети. Съставен е акт по Закона за митниците срещу нарушителя с инициали В.В., който се оказал руски гражданин, роден в Казахстан.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки