Ивайло Московски: Продължаваме развитието на зоната за свободен достъп на пристанище Бургас


Ивайло Московски: Продължаваме развитието на зоната за свободен достъп на пристанище Бургас
31 Май 2018, Четвъртък


На символичната копка за изграждане на Конгресен и научно-изследователски център на пристанище Бургас присъстваха заместник-министър председателят Валери Симеонов, кметът на Община Бургас Димитър Николов и генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ Ангел Забуртов

Автор: Десант

С проекта, който стартираме днес, продължаваме развитието на свободната зона на пристанище Бургас и още веднъж потвърждаваме нашите ангажименти като правителство за отваряне на града към морето. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на стартирането на проект за изграждане на Конгресен и научно-изследователски център на пристанище Бургас.

На събитието присъстваха заместник-министър председателят Валери Симеонов, кметът на Община Бургас Димитър Николов и генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ Ангел Забуртов.

“Новата мултифункционална сграда ще даде възможност в Бургас да се развива и конгресен туризъм, в допълнение към всички други туристически възможности на града“, подчерта министър Московски. По думите му с построяването на трафик-кулата, Морска гара и Магазия 1 за последните няколко години, пристанището се е превърнало в спирка на едни от най-големите круизни компании в Черно море, а това е доказателство за стойността на инвестициите.

„Съвместно с Община Бургас продължаваме работа в посока градът да става още по-посещавана дестинация от маршрута на круизните кораби“, подчерта Ивайло Московски.

Проектът за изграждане на Конгресен и научно-изследователски център е на стойност 13,6 млн. лева и ще бъде финансиран със средства на ДП “Пристанищна инфраструктура”. Изпълнител на строителните дейности е  „Щрабаг” ЕАД , а срокът за тяхното завършване е 16 месеца.




В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки