Среща на високо равнище събра в Бургас транспортните министри на черноморските държави


Среща на високо равнище събра в Бургас транспортните министри на черноморските държави
31 Май 2018, Четвъртък


Събитието е част от най-големият форум в областта на морския транспорт и икономиката - “Европейски морски ден 2018”, който се провежда за пръв път в Бургас

Автор: Силвия Горанова

Среща на високо равнище събра в Бургас транспортните министри на държавите с излаз на Черно море и Молдова. На нея присъства и вицепремиерът Валери Симеонов. Официален гост на събитието е комисарят по околната среда Кармену Вела.

Срещата е част от съвместните усилия на държавите с излаз на Черно море за насърчаване на растежа в региона. Очаква се на нея да бъде подписана декларация на министрите за изпълнение на обща морска политика за Черно море.

Това ще спомогне за устойчиво използване на потенциала на морето с оглед създаване на повече работни места и икономически растеж в полза на крайбрежните общности.

Срещата бе затворена за журналисти.

Малко по-късно в Бургас ще бъде открит и най-големият форум в областта на морския транспорт и икономиката - “Европейски морски ден 2018”.

Морското събитие поставя Бургас сред градове като Рим, Брюксел, Гданск, Бремен, Пул, които вече са на картата на европейската морска общност.




В категории: Политика , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки