Занаятчиите потърсиха съдействие от НФСБ за промени в Закона за занаятите


Занаятчиите потърсиха съдействие от НФСБ за промени в Закона за занаятите
Снимка: Пресцентър на НФСБ
30 Май 2018, Сряда


От браншовата камара настояват нормативният акт да третира не само старите художествени занаяти, а една по-широка икономическа област, със съвременни процеси и дейности

Автор: Десант

Промени в Закона за занаятите, които да регламентират по-добре дейността на занаятчиите, да изсветлят сектора и увеличат броя на занаятите, поискаха на среща с депутати от НФСБ в Народното събрание днес представители на Занаятчийската камара. 

Преди това те са разговаряли по въпроса с вицепремиера Валери Симеонов. В срещата участваха народните представители от НФСБ Борис Ячев, Христиан Митев, Йордан Апостолов и Росен Живков.

„Знаем, че в повечето европейски държави занаятите, причислени към малкия и среден бизнес, са гръбнакът на икономиката, докато у нас, за съжаление, в резултат на погрешна политика и законодателни промени през годините, те сякаш са натикани в ъгъла“, заяви след срещата депутатът от НФСБ Христиан Митев. 

По думите на представителите на Занаятчийската камара законът трябва да третира не единствено старите художествени занаяти, а една по-широка икономическа област, със съвременни процеси и дейности.

Дискутирана бе също така и необходимостта от по-добра интеграция между занаятчийското и дуалното обучение.

Народните представители от НФСБ се ангажираха с това срещите с представителите на Занаятчийската камара до продължат, за да се прецизират новите законодателни текстове и в ускорени темпове да се внесат в Народното събрание.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки