Внесоха обвинителен акт на Пламен Дишков – Кела за убийство


Внесоха обвинителен акт на Пламен Дишков – Кела за убийство
Снимка: БНР
29 Май 2018, Вторник


Делото ще се гледа в Окръжен съд – Бургас на 30 май от 9,30 ч.

Автор: Десант

Окръжна прокуратура – Бургас е внесла обвинителен акт на Пламен Дишков - Кела за извършено престъпление по  чл. 116 (умишлено убийство) и на Тодор Неделчев - Недьо по същия член от НК.

Пламен Дишков е обвиняем за това, че на 21 ноември 2002 г., в гр. Бургас,  в съучастие с Бойко Стоянов - извършител и Недьо - помагач, действайки като подбудител и помагач, умишлено умъртвил Димитър Стаматов – Мастара.

Убийството е извършено предумишлено и подбудителството се изразява в умишленото склоняване и убеждаване на Стоянов да извърши престъплението, а помагачесгвото се изразява в набавяне на средства — суми в размер на около 3 000 лева, малокалибрена пушка, 5 броя патрони за визираната малокалибрена пушка, съобщават от Окръжна прокуратура – Бургас.

Дишков е давал съвети и указания на Стоянов за начина на действие при извършване на престъплението и за заличаване на следите след извършването му, се казва още в текста.

Тодор Неделчев пък е обвиняем в това, че е действал като помагач за убийството на Мастара. Той е съхранявал, предал и пренасял оръжието - малокалибрена пушка с оптически мерник, 5 броя патрони с два пълнителя за гореописаната пушка на Бойко Стоянов, с която е застрелян Мастара. Неделчев е предал на физическия убиец и сумата от 10 000 (десет хиляди) щатски долара в левова равностойност - 19 745, 90 лева.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки