Командироват Оби Уан и Принс на Капитан Андреево, за да се борят с контрабандата на цигари


Командироват Оби Уан и Принс на Капитан Андреево, за да се борят с контрабандата на цигари
Снимка: Нов живот
29 Май 2018, Вторник


В момента те са „ученици" в школата за обучение на митнически кучета в Балчик

Автор: Десант

Две нови митнически кучета - Оби Уан и Принц, ще се включат в борбата с контрабандата на тютюневи изделия в помощ на митническите служители на Камипат Андреево, съобщава „Нов живот".

Лабрадорите ще застъпят на пост още това лято. Четириногите помощници, съответно на две и на една години, идват от Националния киноложки център в София. Те вече са „ученици" в школата за обучение на митнически кучета на  Агенция „Митници“ в Балчик.

Обучението, с продължителност пет седмици, е под формата на игра, в която митническите кучета се приучават да разпознават миризмата на тютюневи изделия. През първия етап обучението им е насочено към изграждане на екип – куче-водач. На втория етап се развиват уменията им да познават добре  миризмата на тютюна. В условия, близки до реалните, те получават тестови задачи, при които трябва да намерят укритите контрабандни цигари и тютюн за пушене.

В момента в помощ на митническите инспектори на МП Капитан Андреево в борбата с контрабандата на тютюневи изделия и наркотрафика, са лабрадорът Порша и кокер шпаньолът Ричи.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки