В Лесово задържаха в български автомобил контрабандни златни накити


В Лесово задържаха в български автомобил контрабандни златни накити
Снимка: Агенция „Митници"
28 Май 2018, Понеделник


Шофьорът излъгал, че не внася нищо за деклариране.

Автор: Десант

Над 1,5 кг златни накити задържаха митническите и гранични служители на ГКПП-Лесово. Контрабандните златни изделия са открити от митническите служители в тайник на лек автомобил с българска регистрация.

Колата е пристигнала на Митнически пункт Лесово на 24 май около 19 ч. от Турция към България. Шофьорът заявил, че не внася нищо за деклариране.

Служители от митническа мобилна група и от отдел „Митническо разузнаване и разследване" към Митница Бургас обаче селектират автомобила за щателна митническа проверка, при която е открит тайник в шасито на колата, пълен със златни изделия.

Иззети са 1487 грама нетно тегло бижутерски изделия от злато и златни монети. Шофьорът, който е български гражданин, е задържан. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.

В рамките само на три дни, това е втори случай на иззето от митнически служители на МП Лесово голямо количество контрабандни изделия от благородни метали. 

2100 грама златни и 630 грама сребърни накити бяха открити в друг лек автомобил, влизащ в страната от Турция на 22 май, управляван от турски гражданин. По случая също се провежда досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки