Запис как пътен полицай си иска подкуп предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи


Запис как пътен полицай си иска подкуп предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи
25 Май 2018, Петък


Авторът на видеото твърди, че в четвъртък е спрял за две минути на булевард "Васил Левски" и това му е коствало 50 лева фиш и 50 лева подкуп

Автор: Десант

Вълна от възмущение заля социалните мрежи, след като любителски видеоклип уличи пътен полицай в корупция. Авторът на скандалното видео твърди, че в четвъртък е спрял за две минути на булевард "Васил Левски" и това му е коствало 50 лева фиш и 50 лева подкуп.

В записа държавният служител заявява, че спестил 300 лева на водача, но той „трябва да почерпи”.

Установен е полицаят, поискал подкупа, както и човекът, който му е дал парите. По случая започва разследване, а всички замесени лица ще бъдат разпитани. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова разказа пред NOVA какво точно се е случило.

„Това, което са установили служителите, е, че водачът на автомобила не е преминал годишен технически преглед и е трябвало да се състави акт за това. Полицейският служител е поискал 50 лева подкуп, за да състави акт за друго по-леко нарушение, а именно за неправилно паркиране”, обясни Румяна Арнаудова.

Наказанието за взимане на подкуп от служител на реда е повече от 5 години затвор в зависимост от деянието, уточни говорителят на главния прокурор.

„Директорът на Столична дирекция е разпоредил производство за извършване на тежко дисциплинарно нарушение. Разследващият орган ще прецени дали служителят ще бъде отстранен от работа. Полагаме всички усилия тези случаи да намаляват, но така или иначе ги има. Призоваваме гражданите в такива случаи да не се поддават на рекета, а да сигнализират своевременно”, коментира главният секретар на МВР Младен Маринов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки