„Уолстрийт джърнъл“ разказва за долината на Русенски Лом


„Уолстрийт джърнъл“  разказва за долината на Русенски Лом
25 Май 2018, Петък


Авторитетното американско издание представя този край на родината ни като една загадъчна дестинация

Автор: Десант

Броят от 25 май на авторитетното американско издание „Уолстрийт джърнъл“ представя като загадъчна дестинация долината на Русенски лом.

Заглавието изкушава: „Неоткрита Европа: Почивка като никой друг“, а уточнението е за онези пътешественици, които искат да се отдалечат от туристическия автобус, като открият живописни руини, призрачни села и загадъчни пещери, изтъкват от РИМ-Русе.

Фоторепортажът е на Франческо Латручи, а текстът – на Хенри Уисмайер, които преди две седмици посетиха Русе и неговите околности. През изминалата нощ материалът за Русе в „Уолстрийт джърнъл“ е излязал първо онлайн, а в хартиена версия ще се появи в САЩ на 26 май, тази събота.

Публикацията в „Уолстрийт джърнъл“ за Русе и долината на река Русенски лом е моментна снимка на откровени пътешественици – без захаросани детайли, с кратки интервюта от местни жители, с уважение към вековното наследство. Независимо от нерадостния образ на живота в русенските села, статията е позитивно-откривателска и подсказва за приключенията, които очакват бъдещите пътешественици: за места на памет, за музеи, кръчми и незабравимите хора от долината Русенски Лом.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки