Сензационно: Боян Петров вероятно е заснел смъртта си с миниатюрна видеокамера


Сензационно: Боян Петров вероятно е заснел смъртта си с миниатюрна видеокамера
Снимка: Интернет
24 Май 2018, Четвъртък


Вижте какво разказват колегите на загиналия в Хималаите алпинист

Автор: Десант

Загиналият при опит да изкачи 8-хилядния хималайски връх Шиша Пангма Боян Петров вероятно е заснел собствената си смърт. Това предполагат близките на 45-годишния алпинист, който изчезна беследно в заснежените Хималаи, пише "Уикенд".

По сведения на негови колеги, Боян неизменно покорявал най-високите и опасни ледени върхове с миниатюрна видеокамера, закачена на екипировката му. След това той анализирал преходите си, гледайки заснетото.

Снимачната техника на именития ни катерач не бе открита в палатката му в близост до лагер 3 в Хималаите и това кара колегите му да са убедени, че той е бил с нея по време на фаталното си изкачване.

"Ако някога тялото на Боян бъде открито от алпинисти и те имат сили да вземат поне камерата му, то тя ще разкрие мистерията около смъртта му и последните мигове от неговия живот. Възможно е и той да е оправил послание към близките си, при положение, че е пропаднал в ледена пукнатина", смятат тези, които са го познавали.

Междувременно стана ясно, че последните, които са видели жив Боян Петров са италианските катерачи Адриано Бонмасар и Романо Себастиани. Те са се срещнали с него в лагер 1 в подножието на Шиша Пангма и също възнамерявали да превземат върха, но се отказали заради тежките метеорологични условия. 

Двамата италианци също бяха в неизвестност за няколко дни, но в крайна сметка успяха да се приберат още преди да започне спасителна акция по издирването им.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки