Десислава Иванчева подписала от ареста уволнението на единия си заместник


Десислава Иванчева подписала от ареста уволнението на единия си заместник
Снимка: Новини 24/7
23 Май 2018, Сряда


Майка й, Любка Иванчева, взела документа и го внесла в деловодството на общината

Автор: Десант

Кметицата на "Младост" Десислава Иванчева е подписала от ареста уволнението на единия си заместник – арх. Румен Русев. Майка й, Любка Иванчева, го е взела и внесла в деловодството на общината. Това е станало на 21 май, малко преди 18 часа, съобщи "Труд".

Както вече стана ясно, спецпрокуратурата поиска от Специализирания наказателен съд да освободи Иванчева от поста. Причината, която обявиха от обвинението, бе че кметицата е подписвала документи в ареста и ги е предавала на хора с разрешен достъп до нея.

"Не знам за какво уволнение говорите. Появи се някаква заповед на хвърчащ лист, подписана от Десислава Иванчева, но тя не може да ме освободи", коментира заместник-кметът Русев.

Той обясни, че веднага е попитал Столична община какво да прави, а оттам му отговорили, че той не може да бъде махнат от длъжност от Десислава Иванчева, защото тя е в ареста и по последни данни е в платен годишен отпуск.

"Тя вече с нищо не може да ме изненада", коментира само Русев.

Според "Труд" пиарът на района Петър Кърджилов миналата седмица е внесъл искане да бъде назначен за заместник-кмет. От ареста, чрез майка си Любка, Иванчева резюлирала с "Да" молбата.

Когато отишъл в отдел "Човешки ресурси" с листа, с който назначението му е одобрено, на Кърджилов било обяснено, че няма как по закон да стане зам.-кмет, защото титулярката е в отпуск и е зад решетките.

Въпросът кой замества Иванчева докато е в ареста е сред най-спорните в момента. В края на април столичните общинари определиха за и.д кмет зам.-кметът Владимир Клисуров. Той обаче обяви, че напуска няколко дни по-късно, защото не иска да си цапа ръцете. Оказа се обаче, че няма как да напусне, защото само Иванчева може да го освободи, а тя е в ареста.

Затова Клисуров излезе в отпуск, а после в болничен и остави да го замества другият заместник, арх. Русев.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки