В Самоков откриха първия завод за производство на бронирани автомобили у нас


В Самоков откриха първия завод за производство на бронирани автомобили у нас
23 Май 2018, Сряда


От поточната линия в завода ще слизат също линейки и мобилни системи за управление на огъня 

Автор: Десант

Първата в България база за производство на бронирани автомобили бе официално открита в Самоков. Фирмата „Самел-90” АД вече е подписал договор с швейцарска фирма за доставка на части за возилата. 

В новия цех ще се открият няколко десетки нови работни места. Инвестицията от около 5 млн. лв. е свързана с нова технологична линия за производство и оборудване на различни видове бронирани машини и асемблиране на автомобили за нуждите на Министерството на отбраната, МВР и за клиенти в чужбина.

Първите български автомобили вече са произведени и бяха представени на откриването. Внос ще бъдат само шаситата и двигателите.

В новия цех ще се произвеждат бронираните кабини със съответната степен на защита, след което ще се монтират на шаситата. Допълнително във фирмата ще бъде извършван монтаж на различно оборудване за комуникации, радиоелектронна борба, електрооптични прибори, различно въоръжение и друга специализирана техника.

Ще бъдат предлагани също и бронирани машини, специално проектирани като комуникационни пунктове, мобилни системи за управление на огъня, линейки и др. По думите на специалистите, те са проектирани така, че да защитят екипажите и техниката при всякакви рискови ситуации и нападения – както с огнестрелни оръжия, така и с взривни устройства и мини.

В производството в новия цех се използват модерни технологии, машини и материали.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Лиляна Христова
24.05.2018 08:35:43
1
1
Браво на инж.Георгиев, на Ст.Пашов и целият екип на Самел 90!Винаги търсят развитие и бъдеще за завода и колектива! УСПЕХ!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки