Подкупите в КАТ-Благоевград били за бърза регистрация на моторни превозни средства


Подкупите в КАТ-Благоевград били за бърза регистрация на моторни превозни средства
Снимка: БГНЕС
23 Май 2018, Сряда


Това обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова след ареста на катаджии и техния началник Даниел Стоицов

Автор: Десант

„Имаме доказателства, че са били искани и получавани пари от началника на КАТ, за да наруши служебните си задължения. Подкупите са получавани за бърза регистрация на моторни превозни средства, както и за предоставяне на специални регистрационни номера (в това число последователни еднакви цифри, огледални номера или две по две еднакви цифри)”. Това обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова след ареста на шефа на КАТ-Благоевград и няколко служители, пред "Здравей, България" по NOVA.

Сигналът, по който започна да работи Окръжната прокуратура в Благоевград дойде от Дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР. Човекът, който публично съобщи, че е подавал подобни сигнали, ще бъде поканен да бъде разпитан като свидетел. Този човек обяснява схемата, която ние сме установили и която беше потвърдена първоначално и от СРС-тата, които е използвала Дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР. Действително се касае за корупционна схема. Окръжната прокуратура в Благоевград е образувала досъдебно производство за искане и получаване на подкупи, заяви Арнаудова.

По думите й корупционната дейност е продължила 4-5 месеца.

В служебната каса на началника на сектор „Пътна полиция“ – Благоевград е открита сумата от 5 300 лева, за които считаме, че са част от подкупите, които той е получавал за престъпленията, които е извършвал, допълни Арнаудова.

„Днес ще бъдат разпитани още свидетели. Вчера бяха разпитани 15, извършиха се повече от 20 обиска и претърсвания на жилища, офиси, служебни помещения и автомобили, така че продължаваме и днес“, обясни тя.

„Преди 6 месеца информирахме „Вътрешна сигурност” на МВР за корупционни практики в КАТ-Благоевград. С нас се свързаха трима българи и двама македонци”, обясни журналистът Иван Хамбарджийски, който публикувал схемата в сайта си.

Шефът на КАТ в Благоевград Данаил Стоицов заяви, че се чувства изкупителна жертва и че не е виновен.

Прокурори и следователи атакуваха сградата на Пътна полиция в града вчера. Арестувани са няколко катаджии. Задържан е и Стоицов. Акцията наблюдаваше и бившият шеф на Етичната комисия към ВСС и настоящ следовател в Националната следствена служба Ясен Тодоров.

В кабинета на шефа на КАТ са били открити хиляди левове и незаконно оръжие. Претърсени са били 13 служебни помещения, 6 служебни коли и домове.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки