Арести на катаджии в Благоевград по сигнали за корупция


Арести на катаджии в Благоевград по сигнали за корупция
Снимка: Нова ТВ
22 Май 2018, Вторник


По непотвърдена информация сред арестуваните е и регионалният началник Данаил Стоицов


Служители на КАТ-Благоевград са задържани след спецакция в държавното учреждение днес. По непотвърдена информация сред арестуваните е и регионалният началник Данаил Стоицов.

Малко преди обяд прокурори и следователи са атакували сградата на Пътна полиция в града, съобщава Нова ТВ. Акцията е била наблюдавана от бившият шеф на Етичната комисия към ВСС и настоящ следовател в Националната следствена служба Ясен Тодоров.

Операцията е срещу корупцията сред катаджиите. Сигнал за търсене на подкупи за регистрация преди три месеца е подал Иван Хамбарджийски, собственик на регионален информационен сайт.

„Информацията ми дойде от потърпевши граждани на Благоевград, дори и двама македонци. След като аз го публикувах в местен сайт в Благоевград, информирах и Вътрешна сигурност. Запознат е и министърът на вътрешните работи”, поясни Хамбарджийски.

Според журналиста схемата е проста и работи от години.

„Без началникът няма как да се осигурят тези номера. Срещу 20-30 лв. им регистрират кола и отделно плащат около 100 лева за номер. Това е извън тарифите, които на гишетата се заплащат. За да не чакат, ходят да пият кафе и автомобилът им е вече със сложени номера”, разказа още Иван Хамбарджийски.

Акцията не спря работата с граждани в КАТ.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки