Ще бъде ли разследван Таско Ерменков за разпространение на неверни сигнали


Ще бъде ли разследван Таско Ерменков за разпространение на неверни сигнали
22 Май 2018, Вторник


Сигналът в прокуратурата срещу депутата е заради съботната му публикация във Фейсбук, в която пише, че водата в София е "отровна"

Автор: Десант

От парламентарната група на ГЕРБ поискаха прокуратурата да разследва депутата от БСП Таско Ерменков за разпространение на неверни сигнали с цел всяване на смут и страх в населението, което е форма на тероризъм.

Сигналът срещу Ерменков е заради съботната му публикация във фейсбук, в която пише, че водата в София е "отровна", което отговорните институции опровергаха.

Председателят на парламентарната правна комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов поясни:

"Ако се съберат доказателства за наличие на специалната цел и за тероризъм, наказанието е много високо - от 5 до 15 години. Престъпленията се преследват по общ характер, така че главният прокурор би могъл да поиска снемане на имунитета на народния представител".

Тома Биков от ГЕРБ настоя БСП да поиска оставката на депутата Таско Ерменков и ако не я подаде, да го изключат от парламентарната си група.

"За нас неговото поведение е продиктувано или от тотална неадекватност, недопустима за народен представител, или от злоумишлени действия в нарушаване директно на националната сигурност на България", каза Биков.

Заместник-председателят на БСП Кирил Добрев защити Ерменков с думите, че той е задавал въпроси като народен представител. 

"Смятам, че работа на един народен представител е да задава въпроси и да пита дали има някакви проблеми. Ако не бяха подобни въпроси, никой нямаше да  разбере, че в Хасково  имаме проблем с уран във  водата. Всеки може да иска оставката на който си поиска", коментира Добрев.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки