Българската мастика е хит в пограничните гръцки градчета


Българската мастика е хит в пограничните гръцки градчета
18 Май 2018, Петък


Внасят ги предимно граждани на южната ни съседка, пътуващи по оста Кърджали-Комотини

Автор: Десант

Нашата мастика е хит сред търговците в Комотини. Български алкохол масово залива търговската мрежа и се превръща в нарушение №1 за митническите власти в южната ни съседка, пише 24rodopi.com.

Медията цитира отчета на Група Mobile Control (КОЕ) за първите четири месеца на тази година. Служителите действат в района на Нимфея-Маказа. От началото на 2018 г. са извършени множество конфискации на продукти, предмет на специален данък върху потреблението. Предимно те са от търговски обекти в Комотини и по-малки населени места в региона, както и на пътуващи гръцки граждани по оста Кърджали-Комотини, става ясно от отчета на Митницата в гръцкия град.

Според гръцкото законодателство, алкохол може да бъде внасян само за лично ползване. Не това обаче се установява при проверки в търговската мрежа, където са открити български бутилирани спиртни напитки, а властите са категорични, че това е опит да бъде избегнато заплащането на данъци.

Оторизираните служители са извършвали изземване на алкохол от различни търговски обекти в 19 случая. Общото количество за първите месеци на годината е 413 литра.

Интересното е, че гръцки търговци обръщат гръб на емблематичното узо и предлагат българска мастика на клиентите си. Разликата в цената на алкохола в Кърджали и този в Комотини пък гарантира ако не тройни, то поне двойни печалби.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки