Двама остават в болницата след тежката катастрофа между автобус и влак


Двама остават в болницата след тежката катастрофа между автобус и влак
Снимка: Дарик
18 Май 2018, Петък


Водачът на автобуса е отнел предимството на товарната композиция, съобщават от МВР причината за инцидента

Автор: Десант

Отнето предимство е причина за катастрофата между влак и автобус в Симеоновград, съобщиха от областната дирекция на МВР в Хасково, цитирани от БТА. Вчера товарен влак удари автобус с работници и пострадаха петима души, като опасност за живота им няма.

В хасковската болница за лечение остават двама човека, съобщиха от лечебното заведение. Единият от пациентите е в хирургия с 5 счупени ребра, другият е настанен в неврохирургия с травма на глава и мозъчно сътресение.

Водачът на автобуса - на 57 години от Харманли - е отнел предимството на товарната композиция, при което е ударен от влака, управляван от 39-годишен димитровградчанин, пише в официалния бюлетин на дирекцията на МВР.

В автобуса е имало над 30 работници от мини "Марица Изток", пътуващи за Харманли. Пробите за алкохол и на двамата водачи са отрицателни.

По случая е образувано следствено дело, съобщиха от Районна прокуратура - Харманли. Засега няма повдигнати обвинения. Извършват се процесуално - следствени действия и се правят повторни огледи на местопроизшествието. Следователят по случая ще назначи и експертизи, уточнява районният прокурор Маргарит Стоилов.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
ko
18.05.2018 08:55:57
0
0
тази агресия няма да спре ......
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки