Експерти анализират писмо, подписано от най-издирвания рецидивист у нас


Експерти анализират писмо, подписано от най-издирвания рецидивист у нас
18 Май 2018, Петък


Това обяви във Варна министърът на правосъдието Цецка Цачева

Автор: Десант

Прави се експертиза за автентичността на писмото от избягалия затворник Владимир Пелов, което беше изпратено до висши държавни институции и до медиите. Това обяви във Варна министърът на правосъдието Цецка Цачева, цитирана от БТА. По думите й експертите трябва да разберат и кога точно е писано.

Писмото от името на един от най-издирваните рецидивисти у нас е пристигнало и в Нова телевизия. То представлява четири листа, подписани с името Владимир Пелов. В него пише, че Пелов е невинен. Оръжието, което ползвал по време на бягството от затвора, не било с цел да убива. Не се казва обаче как се е сдобил с него.

"През последните години се полагат много усилия за подобряване на системата за изтърпяване на наказанията в страната", каза още министър Цачева във Варна. Тя уточни, че това се отнася както за битовите условия в затворите, така и за работата с лишените от сводоба, за да се интегрират успешно обратно в обществото.

Във Варна министърът на правосъдието участва в международна конференция, чийто основен акцент е проектът за нова европейска директива за опрощаването на дълговете на малки и средни предприятия, както и на физически лица. Основен организатор на форума, на който присъстват експерти от Европа и САЩ, е българският евродепутат Емил Радев.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки