Вижте как горските спряха кражбите на дърва в „Шуменско плато"


Вижте как горските спряха кражбите на дърва в „Шуменско плато"
Снимка: Насам-Натам
16 Май 2018, Сряда


Трябваше да променим нещо, за да спрем незаконната дейност, казват от горско стопанство в Града под Илчов баир

Автор: Десант

Само едно нарушение е имало през тази зима на територията на Природен парк „Шуменско плато“ за периода от 13 ноември 2017 г. до 12 февруари 2018 г. заради въведените превантивни мерки, това отчетоха днес от ДГС-Шумен, съобщиха от пресцентъра на горското стопанство.

През трите месеца на горските пътища в парка бяха поставени бариери и беше забранено преминаването на моторни превозни средства. „За втори път ограничаваме движението в парка през зимата, защото видяхме, че превантивната дейност върши много по-добра работа от всичко останало“, коментира зам.-директорът на стопанството инж. Тодор Геронтиев. 

„През последните няколко години кражбите на дърва в парка зачестиха и затова решихме, че трябва да променим нещо, за да спрем незаконната дейност. Затварянето на горските пътища и 24-часовите дежурства, които даваме, се оказаха най-доброто, което можем да направим. След като приложихме тези мерки кражбите на дърва спаднаха рязко“, обясни инж. Геронтиев и допълни, че при необходимост и през следващата зима ще се иска издаването на заповед, с която да се ограничи достъпа до платото.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки